ULTIMA LUNA PLINA A ANULUI 2015 A APARUT PE CER CHIAR DE CRACIUN.

ULTIMA LUNA PLINA A ANULUI 2015 A APARUT PE CER CHIAR DE CRACIUN.

Un articol de Maya

Craciunul este o zi de reflectie, recunostinta, comuniune, bucurie, caldura, daruire, si binefacere. Sarbatoarea Craciunului este deosebita din multe motive, iar in acest an este si mai speciala. Fazele de luna plina genereaza o energie coplesitoare. Soarele si Luna se afla in zodii opuse.
Desi este un moment de multa incarcatura, aceasta faza de luna plina aduce si o nota de echilibru, yang-ul solar fiind congruent cu yin-ul lunar. Iar atunci cand cele doua energii se suprapun, energia emanata este cu adevarat extraordinara.

 

Sfarsitul anului ne declanseaza tot felul de emotii. Rememoram evenimentele din trecut, felul in care ne-am schimbat si am crescut, si canalizam esecurile si realizarile in planuri si deziderate pentru noul an. Toate aceste tranzitii ne fac mult mai sensibili in aceasta perioada a anului.

Anul acesta lucrurile vor deveni si mai interesante, intrucat ultima faza de luna plina din 2015 cade chiar de Craciun. Oamenii de pretutindeni asteapta cu entuziasm si nerabdare acest fenomen ce leaga doua evenimente importante. Atunci cand este luna plina, au loc adeseori intamplari bizare si impresionante. Iar de Craciun se intampla lucruri minunate. Coincidenta acestor doua evenimente entuziasmante este o incantare pentru curiosii din intreaga lume.
Fazele de luna plina din luna decembrie sunt speciale prin faptul ca luna rasare aproape de momentul apusului si apune aproape de momentul rasaritului soarelui. Cu alte cuvinte, doar in decembrie luna poate fi observata pe cer pe toata durata noptii.
Si mai interesant este ca acest fenomen nu a mai cazut intr-o zi de Craciun de 38 de ani incoace. Ultima data cand s-a intamplat acest lucru a fost in 1977, si nu se va mai petrece pana in 2034.
Luna are tot felul de interpretari in culturile si religiile lumii. In cultura amerindiana, fiecare luna plina primeste o denumire speciala pentru a marca scurgerea unui anotimp. Luna din decembrie este numita Luna Stejarului, Luna Rece, sau Luna Noptii Lungi.
In cultura budista, importanta lunii pline este legata de mai multe evenimente religioase, cum ar fi nasterea lui Buddha. Aceasta zi marcheaza momentul renuntarii sale ca ascet, al iluminarii sale, al primei sale predici, si chiar al mortii lui. Din aceste motive, faza de luna plina este privita ca fiind perioada suprema pentru dezvoltarea spirituala budista.
In cultura romana, zeita astrului lunii purta chiar numele de Luna. Potrivit acestei culturi, Luna strabatea cerul intunecat in caleasca ei de argint, acest lucru declansand comportamente neobisnuite in randul oamenilor. Termenul de „lunatic” deriva, de fapt, din acest mit.
In termeni astrologici, o luna noua simbolizeaza masurarea puterii. Aceasta perioada marcheaza apogeul claritatii mintii umane, moment in care ti se astern in planul constiintei toate dorintele ascunse. Iata de ce este atat de important faptul ca luna plina apare acum chiar la pragul dintre ani. Devenim mai constienti de intreg universul nostru emotional, fizic si spiritual, precum si de lucrurile de care avem nevoie pentru a obtine un echilibru perfect intre toate aceste laturi. Inconjurat de cei dragi si invaluit in iubire, este cel mai prielnic moment sa iti stabilesti si sa iti reanalizezi obiectivele pentru 2016.
Luna plina influenteaza inclusiv vremea. Deoarece orbita Lunii in jurul Pamantului nu este perfect circulara, atractia gravitationala a Lunii influenteaza mareele oceanice. Cresterea mareelor este declansata si de faptul ca, atat in fazele de luna plina cat si in cele de luna noua, astrul noptii se afla cel mai aproape de pamant. Aceste fenomene importante isi pun amprenta si asupra noastra.
Iata cat de complexa poate fi frumusetea unei luni pline. Profita de prilejul singular de anul acesta pentru a-ti canaliza energia pozitiva asupra construirii unei punti benefice catre noul an.

 

SURSA: secretele.com

Adauga si tu un comentariu!

comentarii

CATEGORIES
TAGS
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus ( )
Hai si tu pe:
[ X ]