Românii care au sub această vârstă nu vor mai plăti impozit pe salariu

Românii care au sub această vârstă nu vor mai plăti impozit pe salariu

Tinerii în vârstă de până la 25 de ani vor fi scutiți 3 ani de la plata impozitului pe salariu, după modelul aplicat în prezent doar pentru angajații firmelor din IT, facilitate care îi va ajuta și pe angajatori, scutiți astfel de la acoperirea costului cu impozitul angajatului. Un proiect în acest sens a fost redactat în Parlament, cu argumentul că tinerii vor fi ajutați astfel să se angajeze mai ușor și pentru bani mai mulți și nu vor mai pleca din țară.

Pentru ca acest lucru să se aplice, este nevoie de acordul ambelor Camere ale Parlamentului și de un decret de promulgare al președintelui României.

Proiectul modifică actualul text al Codului Fiscal, introducând în categoria veniturilor neimpozabile pe cele din salarii și asimilate salariilor realizate în primii 3 ani de muncă de către tinerii cu vârsta mai mică de 25 de ani.

Modificarea este explicată prin faptul că șomajul în rândul tinerilor din România sub 25 de ani este peste media europeană, mai exact de 24% față de 22,2%, angajarea în regim part-time fiind soluția optimă pentru mulți dintre tinerii cu vârste cuprinse între 15-25 de ani, dar descurajată de fiscalitatea ridicată.

sursa aici

Adauga si tu un comentariu!

comentarii

CATEGORIES
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus ( )
Hai si tu pe:
[ X ]