Masurile promise de PSD, dupa ce va prelua guvernarea: cresterea salariilor, dublarea punctului de pensie si reducerea impozitelor! Ce avantaje vor avea si bugetarii

Masurile promise de PSD, dupa ce va prelua guvernarea: cresterea salariilor, dublarea punctului de pensie si reducerea impozitelor! Ce avantaje vor avea si bugetarii

Dupa alegerile de duminica, marele castigator este PSD, care a reusit cel mai mare scor al sau de pana acum. Majoritar in Parlament, PSD va fi cel care, mai mult ca sigur, va forma si noul guvern.

In aceste conditii, programul de guvernare cu care PSD a castigat alegerile ar trebui sa fie aplicat. De altfel, liderul formatiunii a precizat chiar de luni dimineata ca toate promisiunile din campanie vor fi respectate.

Principalele puncte ale PSD au vizat cresterea salariilor, a pensiilor si modificarea impozitului.

Salarii mai mari

Salariul minim brut va urca la 1.750 lei în 2020, de la 1.250 lei cat este in prezent, in timp ce salariul mediu brut va ajunge la 3.950 lei – nivelul actual este de 2.800 lei. De asemenea, bugetarii vor primi un salariu mai mare cu 56% in 2019 fata de nivelul din prezent, promite PSD. De la 1 iulie in fiecare an, salariile bugetarilor vor avansa cu 20%, acestia vor primi bonusuri, tichete de vacanta etc. Legea salarizarii unitare are si ea un termen ferm de finalizare si intrare in vigoare – 1 iulie 2017.

Dublarea punctului de pensie

PSD le promite pensionarilor ca vor avea un punct de pensie peste 1.000 de lei inca de anul viitor, urmand ca acesta sa ajunga la 1.265 lei peste 4 ani, fata de nivelul de 871 lei din prezent. Astfel, un pensionar care primeste in prezent 1.300 lei pe luna va ajunge la o pensie de 2.200 lei in 2020.

Reducerea impozitelor

Toti angajatii cu salarii de peste 2.000 lei brut vor plati un impozit pe venit redus de la 16% la 10% incepand cu 1 ianuarie 2018, in timp ce angajatii cu salarii sub 2.000 lei scapa integral de impozitul pe venit. Medicii si IT-istii, indiferent de salariu, vor avea de asemenea impozit zero pe venit, din ianuarie 2018.

PSD promite ca ponderea contributiilor sociale platite de salariati sa scada de la aproape 40% cat reprezinta in prezent la doar 35%. CAS-ul se va reduce cu 1,3%, contributiile pentru sanatate (CASS) scad cu 0,7%, iar contributiile pentru somaj, risc de accidente, creante salariale vor fi eliminate.

sursa aici

Adauga si tu un comentariu!

comentarii

CATEGORIES
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus ( )
Hai si tu pe:
[ X ]