Decizie exploziva a guvernului. Grindeanu anunta masura fara echivoc pe care nici un premier al Romaniei nu a avut curaj sa o ia pana acum.

Decizie exploziva a guvernului. Grindeanu anunta masura fara echivoc pe care nici un premier al Romaniei nu a avut curaj sa o ia pana acum.

După cererea expresă a lui Liviu Dragnea, premierul Sorin Grindeanu anunţă că Guvernul va abroga hotărârea privind cumpărarea a patru corvete noi, în valoare de 1,6 miliarde de euro, pe care firma olandeză Damen Shipyards Group urma să le construiască pe şantierul de a Galaţi.

„Vom abroga hotărârea de Guvern dată în decembrie, pentru că  nu a fost dată în mod legal. Trebuia să existe înainte un memorandm care să fie aprobat în Parlament. Orice investiţie în acest domeniu mai mare de 100 de milioane de euro trebuie aprobată de Parlament”, a spus premierul, la Antena 3.

„Paşii sunt cât se poate de clari. Se abrogă, apoi se merge în Parlament”, a mai spus Sorin Grindeanu.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a susţinut pe 22 februarie, că Guvernul Grindeanu trebuie să abroge hotărârea de guvern dată de Cabinetul Cioloş prin care s-a decis cumpărarea a patru corvete noi, în valoare de 1,6 miliarde de euro, pe care firma olandeză Damen Shipyards Group ar urma să le construiască pe şantierul de a Galaţi.

„În situaţia respectivă acea hotărâre de guvern nu putea fi adoptată fără să existe aprobarea Parlamentului. Ceea ce cred eu că va face Guvernul — şi trebuie să facă — să abroge acea hotărâre de guvern şi să reia procedura legală care înseamnă eventual memorandum în Guvern, solicitarea de la Parlament pentru aprobare după care să purceadă la hotărârea de guvern care să aibă un rezultat sau altul”, a declarat Dragnea.

Guvernul Cioloş a adoptat, în şedinţa din  29 noiembrie 2016, Hotărârea privind aprobarea circumstanţelor şi a procedurii specifice aferente programului strategic de înzestrare ,,Corvetă multifuncţională”. Prin actul normativ adoptat, Cabinetul a aprobat circumstanţele şi procedura specifică aferentă programului strategic de înzestrare ,,Corvetă multifuncţională” în vederea furnizării de către Damen Shipyards Group, prin Damen Schelde Naval Shipbuilding BV, a patru corvete din clasa SIGMA – proiect 10514, construite şi dotate în Şantierul Naval Damen Galaţi S.A., precum şi a suportului logistic iniţial. Valoarea estimată a programului, pe întreaga perioadă de şapte ani, este de 1,6 miliarde Euro (cu TVA), sumă în care sunt cuprinse şi achiziţia muniţiilor şi suportul logistic iniţial, care include şi instruirea echipajelor.

sursa aici

Adauga si tu un comentariu!

comentarii

CATEGORIES
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus (0 )
Hai si tu pe:
[ X ]