Cine este Sorin Cimpeanu si cum a ajuns noul prim-ministru interimar. Cimpeanu a initiat Ordonanta care permitea amnistierea plagiatorilor.

Cine este Sorin Cimpeanu si cum a ajuns noul prim-ministru interimar. Cimpeanu a initiat Ordonanta care permitea amnistierea plagiatorilor.

Sorin Cimpeanu (47 de ani) este de astazi premier interimar, dupa ce presedintele Klaus Iohannis a acceptat demisia lui Victor Ponta din fruntea guvernului. Surse oficiale au declarat pentru HotNews.ro ca, pentru functia de prim-ministru interimar, au mai fost luati in calcul si Bogdan Aurescu si Nicolae Banicioiu, ultimul considerat prea implicat in actiunile ce au decurs dupa tragedia de la Colectiv pentru a putea coordona interimar si executivul. Cimpeanu a urmat cursuri la Academia Nationala de Informatii “Mihai Viteazul” a SRI.

  • Presedintele Klaus Iohannis a anuntat astazi, 5 octombrie 2015: “Am acceptat demisia premierului Ponta. Am decis azi sa numesc ca premier interimar pe Sorin Campeanu, ministrul educatiei. Am semnat ambele decrete”.
  • Iohannis a respins astfel propunerea facuta de Ponta, ca in pozitia de prim-ministru interimar sa fie numit Mircea Dusa, ministrul Apararii.

Numele lui Sorin Cimpeanu este luat in seama si pentru un viitor executiv, insa nu neaparat ca ministru al Educatiei, ci posibil la portofoliul Munca sau Agricultura, potrivit surselor HotNews.ro. Ministru al Educatiei din decembrie 2014, Sorin Cimpeanu nu face parte dintr-un partid politic, a fost propus si sustinut pe portofoliul educatiei in guvernul Ponta de catre fostul lider PC Daniel Constantin, este rectorul suspendat al Universitatii de Agronomie din Bucuresti si presedinte suspendat al Consiliului National al Rectorilor, for condus anterior de Ecaterina Andronescu.

Amintim ca Ministerul Educatiei condus de Sorin Cimpeanu a initiat controversata Ordonanta de Urgenta care amnistia plagiatorii, permitandu-le doctorilor sa renunte la titlu. Ulterior, parlamentarii au votat impotriva acestei ordonante de urgenta.

In cazul acuzatiilor de plagiat care i-au fost aduse lui Gabriel Oprea la momentul la care acesta ocupa pozitia de premier interimar, Consiliul de Etica din subordinea lui Sorin Cimpeanu a dat un verdict in timp record, spunand ca Oprea nu a plagiat, in ciuda dovezilor de domeniul evidentei.

Presedintele Klaus Iohannis i-a primit la inceputul anului, la Cotroceni, pe reprezentantii Consiliului National al Rectorilor, intalnire la care a participat si Sorin Cimpeanu – ministru al Educatiei si presedinte suspendat al acestui organism (detalii). Consiliul National al Rectorilor a salutat ordonanta de urgenta din vara lui 2014, prin care Guvernul Ponta a decapitat legea educatiei.

Rectorul Sorin Mihai Campeanu l-a sustinut public pe Victor Ponta in campania pentru alegerile prezidentiale, dupa cum o arata imaginile de pesite-ul lui Ponta, dar si un comunicat al PSD.

sursa: hotnews.ro

Adauga si tu un comentariu!

comentarii

CATEGORIES
TAGS
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus ( )
Hai si tu pe:
[ X ]