Casele de pariuri anunță că cresc șansele ca Donald Trump să fie destituit

Casele de pariuri anunță că cresc șansele ca Donald Trump să fie destituit

Șansele ca Donald Trump să fie destituit s-au dublat miercuri, la casele de pariuri, după ce președintele SUA l-a demis pe James Comey, directorul FBI.

Agenții de pariuri citați de AFP arată că posibilitatea ca președintele american să fie vizat de o procedură parlamentară de „impeachment” (de destituire) a crescut de la 33%la 60%.

„Nu s-a atins niciodată până acum o astfel de probabilitate de ‘impeachment’ a lui Trump în primul său mandat”, a explicat Lewis Davey, purtătorul de cuvânt al societății irlandeze de pariuri online Paddy Power.

Casele de pariuri anunță că cresc șansele ca Donald Trump să fie destituit

Pariorii au comparat decizia lui Trump de a-l demite pe Comey, cel care superviza în special ancheta privind posibilele contacte ale echipei de campanie a miliardarul republican cu autoritățile ruse în timpul campaniei electorale, cu decizia luată de Richard Nixon în 1973, când l-a revocat pe procurorul special însărcinat cu ancheta asupra scandalului Watergate. Un an mai târziu, Nixon demisiona din funcția de președinte al SUA.

Un parior a dorit să mizeze 129.000 de dolari pe o demisie forțată a lui Trump în acest an, dar pariul său nu și-a găsit un partener, a indicat Naomi Totten de la site-ul britanic Betfair.

În orele care au urmat concedierii lui Comey, probabilitatea plecării președintelui american în timpul anului a crescut de altfel de la 10% la 25%, a adăugat ea.

Pariurile online sunt foarte rar autorizate în SUA, aceste probabilități nereflectând decât foarte vag opiniile americanilor. O posibilă destituire a lui Trump este cu atât mai dificilă cu cât republicanii se află la conducerea celor două camere ale.

sursa aici

Adauga si tu un comentariu!

comentarii

CATEGORIES
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus ( )
Hai si tu pe:
[ X ]