Atacuri informatice de proportii asupra a numeroase spitale din Marea Britanie si companii din Spania si Portugalia/ Theresa May: Este un atac international, mai multe tari au fost afectate

Atacuri informatice de proportii asupra a numeroase spitale din Marea Britanie si companii din Spania si Portugalia/ Theresa May: Este un atac international, mai multe tari au fost afectate

Mai multe spitale din Marea Britanie au anuntat ca au fost nevoite sa redirectioneze urgentele, vineri, dupa un presupus atac cibernetic la nivel national, transmite Reuters. Anterior in cursul zilei de vineri, guvernul de la Madrid a avertizat ca numeroase companii din Spania au fost atacate de hackeri. Si Telecom Portugalia a fost vizata de un atac informatic, similar celor din Spania si Marea Britanie.

22.40 Atacurile informatice care au paralizat sistemul medical din Marea Britanie afecteaza computere din cel putin 74 de tari

Seria atacurilor informatice de tip “ransomware” care a provocat haos in sistemul medical din Marea Britanie, dar si in randul companiilor din Spania, a afectat computere din cel putin 74 de tari, iar multi experti in securitate IT spun ca sunt corelate, relateaza BBC, citat de News.ro.

Computere din mii de locuri se pare ca au fost blocate de un program care cere plata a 300 de dolari americani in bitcoin.

Un expert de la compania de securitate IT Kaspersky a subliniat ca numarul tarilor in care au avut loc atacuri este inca in crestere.

Mai multi experti care monitorizeaza situatia a legat atacurile de vulnerabilitati publicate de o grupare cunoscuta ca The Shadow Brokers, ce a revendicat recent un furt de instrumente pentru hacking furate de la Agentia Nationala pentru Securitate a SUA, NSA.

Un upgrade pentru a corecta vulnerabilitatea la acest tip de instrumente a fost lansat in martie de Microsoft, dar este posibil ca multe sisteme sa nu il fi instalat inca.

Unii analisti spun ca infectiile par sa se raspandeasca prin intermediul unui program de tip “worm”, care se raspandeste singur intre computere.

“Este un atac informatic major, care afecteaza organizatii din toata Europa, pe scara pe care nu am vazut-o niciodata pana acum”, a spus arhitectul de securitate IT Kevin Beaumont.

Conturi de Bitcoin aparent asociate cu virusul ar inceput sa primeasca sume mari de bani.

21.35 Premierul britanic Theresa May a declarat vineri seara ca spitalele britanice nu au fost vizate intentionat in acest atac cibernetic si ca e vorba de un atac la nivel international, scrie Reuters.

“(Acest atac) nu a fost indreptat spre NHS, este un atac international si un numar de tari si de organizatii au fost afectate”, a spus May.

sursa aici

Adauga si tu un comentariu!

comentarii

CATEGORIES
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus ( )
Hai si tu pe:
[ X ]