Ambasadorul rus în Turcia, împuşcat mortal în timp ce ţinea un discurs într-o galerie de artă din Ankara

Ambasadorul rus în Turcia, împuşcat mortal în timp ce ţinea un discurs într-o galerie de artă din Ankara

UPDATE 19:03

Ambasadorul Rusiei la Ankara, Andrei Karlov, a murit în urma rănilor suferite în atacul armat, informează agenţia de presă RIA, citată de Reuters.

——————

Ambasadorul Rusiei în Turcia, Andrei Karlov, a fost rănit grav prin împuşcare, în urma unui atac întreprins de o persoană înarmată şi neidentificată deocamdată, în timpul unei expoziţii foto la Ankara, informează Hurriyet, anunţă agenţiile de presă DPA şi Interfax, citate de Agerpres.

Informaţia este confirmată de AP, care îl citează pe corespondentul său foto în regiune.

Potrivit mas-media, agresorul l-a împuşcat pe diplomatul rus în spate, în momentul în care acesta rostea un discurs în deschiderea expoziţiei.

Cotidianul Hurriyet, care citează o sursă de informaţie din cadrul Ambasadei ruse, subliniază că, potrivit primei versiuni, atacul a fost comis de un islamist radical.

Andrei Karlov se află într-o stare critică, transmite CNN.

Totodată, în timpul atacului au fost rănite alte câteva persoane.

Acest atac a avut loc în ajunul vizitei ministrului de externe al Turciei, Mevlut Cavusoglu, la Moscova, pentru consultări cu omologii săi rus şi iranian cu privire la Siria.

Subiectul a fost comentat în regim de Breaking News în ediţia de luni a emisiunii ”La ordinea zilei”, de Dana Grecu, Radu Tudor şi invitaţii lor.

”Eu sper că nu va izbucni un război între Turcia şi Rusia”, a spus analistul politic Bogdan Chirieac.

sursa aici

Adauga si tu un comentariu!

comentarii

CATEGORIES
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus ( )
Hai si tu pe:
[ X ]