1.272.000 de români riscă amenzi de 300 de lei fiecare, din cauza recrutării

1.272.000 de români riscă amenzi de 300 de lei fiecare, din cauza recrutării

Toţi tinerii s-au bucurat că, de la 1 ianuarie 2007,  armata nu mai este obligatorie. Din păcate, nimeni nu a mai citi legea de la articolul 2 în jos. Foarte rău! Normativul îi obligă pe tineri să meargă la centrele de recrutare pentru înscriere, iar cei care nu s-au dus până acum riscă amenzi de până la 300 de lei!

Săptămâna trecută, Mihnea Motoc, ministrul Apărării, a ţinut să sublinieze public că serviciului militar nu este obligatoriu, precizând însă, că, potrivit prevederilor legale, acesta nu este eliminat, ci doar „suspendat”.

Asta însemană că cetăţenii incorporabili nu trebuie să facă serviciul militar. Dar, potrivit Legilor 395/2005 şi 46/1996 privind încorporarea şi pregătirea populaţiei pentru apărare: ”Cetăţenii români, bărbaţi, la împlinirea vârstei de 18 ani, se vor prezenta la centrele militare pentru luarea în evidenţă militară, selecţionare, stabilirea aptitudinilor”.

Ce se întâmplă dacă nu se duc

Constituie contravenţii următoarele fapte, dacă, potrivit legii penale, nu sunt considerate infracţiuni, comise de către tinerii chemaţi la recrutare: a) neprezentarea la comisia locală de recrutare-încorporare conform ordinului de chemare, iar în cazul când nu au primit ordin de chemare, cel mai târziu până la sfârşitul anului în care împlinesc vârsta pentru a fi recrutaţi”. Contravenţia este de maximum 300 de lei.

mai multe aici

Adauga si tu un comentariu!

comentarii

CATEGORIES
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus ( )
Hai si tu pe:
[ X ]